När James drabbades av prostatacancer fanns Alivia där som stöd igenom hela behandlingsprocessen

2023-11-15 | Röster om cancer

Ett cancerbesked kan vända upp och ner på hela tillvaron och den vardag vi känner till blir plötsligt inte sig lik igen. James Perlman, en 68-årig pensionär som drabbades av prostacancer, delar här med sig av sin resa och hur cancervårdförsäkringen hjälpte honom.


Att drabbas av cancer är oerhört känsloladdat. När James Perlman fick beskedet om att han hade cancer var hans första tanke, ska jag dö nu? Är det över? Det fanns många frågor han ville ha svar på. Han är idag tacksam för den cancervårdsförsäkring han hade hos Alivia och det stöd han fått igenom hela behandlingsprocessen.

 

Se filmen om James berättelse

“När jag fick diagnosen så fick jag reda på att jag hade en tumör av någonting som heter T. Säger såklart mig som lekman ingenting. Det är klart att jag googlar ju detta och försöker förstå. Vad är det?” 

James Pearlman

Det är inte alltid lätt att förstå vad som står skrivet i journalerna. Alivias medicinska experter fanns där för James för att hjälpa honom att tolka provresultaten samt ge honom vägledning gällande behandling.

 

Fick värdefull hjälp av Alivia

Efter att James till en början haft rätt låga förväntningar på vad försäkringen kunde erbjuda honom blev han positivt överraskad. Efter att ha stått i kö en längre tid utan datum för behandling, erbjöds han genom Alivia en behandling i Oslo, endast tre veckor senare.

James berättar att cancervårdförsäkringen och det stöd han fått från Alivia genom hela behandlingsprocessen har varit viktig för honom:

“Försäkringen har fungerat, den gäller och jag har haft ett oerhört stöd och nytta av Alivia i min process.” 

Alivia Cancervårdsförsäkring

Trygghet i händelse av cancer.