Positiva effekter på behandling av coronavirus med känt läkemedel

2020-09-26 | Aktuellt

Ordföranden i Alivias internationella medicinska expertråd, dr. Justin Stebbing, professor i cancer vid Imperial College i London, UK, deltar i ett forskningsteam som identifierat en möjlig behandling av Coronaviruset – Covid-19. Forskningen bygger på alternativa tillämpningar av det internationellt godkända läkemedlet Baricitinib som är avsett för ledgångsreumatism.

Det engelska företaget Benevolent AI som arbetar med tillämpning av artificiell intelligens för utveckling av läkemedel har tillsammans med läkemedelsföretaget Eli Lilly och det amerikanska Nationella institutet för allergiska och infektionssjukdomar (NIAID) meddelat att det kommer att påbörjas kliniska prövningar, fas-3, med läkemedlet Baricitinib för att behandla viruset Covid-19.

Vidar Arnulf, grundare och medicinskt ansvarig i Alivia säger att forskningsteamet så sent som i mars månad inledde tester för behandling av infekterade patienter med läkemedlet.

Fas-3 studien inleds i USA i slutet av april med planerad utvidgning till ytterligare platser i Europa och Asien, resultaten av studien förväntas redan inom de kommande två månaderna.

Professor Justin Stebbing säger: ”det finns idag inga specifika läkemedel för de som drabbats av coronavirusinfektioner – vi förlitar oss idag på isolering och folkhälsopolitik för att förhindra sjukdomsspridning, därtill ger vi stödjande åtgärder för dem som blir sjuka. Vi saknar däremot en specifik behandling för den som har drabbats av coronaviruset. Vi räknar med att behandlingen med Baricitinib kommer att minska dödligheten och trycket på sjukhus och akutvårdsmottagningar världen över.”

Kontakt

För frågor vänligen kontakta:

Referenser

Alivia Nordic AB

Ta del av vår historia, grundare och våra värderingar.