Hederspris till Alivias medicinska rådgivare

2023-03-31 | Aktuellt

Sedan 2019 har Roger Henriksson varit en del av Alivias medicinska råd. Nu prisas han av branschkollegor under Onkologidagarna i Kalmar.

Onkologidagarna kan beskrivas som Sveriges nationella cancerdagar och infaller varje år. Evenemanget har samverkan i fokus och här samlas professioner inom cancerområdet från hela Sverige för att mötas och utbyta kunskap.

Prisas för lång och trogen tjänst

Årets upplaga gick av stapeln i Kalmar 21–23 mars 2023, och det var här Roger Henriksson tilldelades hederspris för gärning inom svensk cancervård och forskning. Henriksson fick dessutom hedersföreläsa till minne av professor Jan Waldenström (en av landets förgrundsfigurer inom forskning) med sin föreläsning “Det är inte bara en fråga om molekyler”.

Vägen till en mer jämlik vård

Hos Alivia är Roger Henriksson rådgivare till försäkringstagare som fått en cancerdiagnos. Förutom rådgivning och stöttning, är han med och genomför second opinion – en oberoende bedömning av en patients ställda diagnos och tilltänka behandling. Något Henriksson själv tror är det kortsiktigt mest effektiva sättet att minska ojämlikheten och omotiverade skillnader i cancervården.

Roger Henriksson

Roger Henriksson är professor och överläkare i onkologi med gedigen erfarenhet av cancervård och cancerforskning. Idag är han verksam på Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Dessutom är Henriksson en av medlemmarna i Alivias medicinska råd.

Alivias medcinska råd

Specialister och professorer inom cancer och cancervård