Motion är en del av cancerrehabiliteringen

2023-01-17 | Röster om cancer

För Andreas Lindholm är löpning en naturlig del av livet. Han drivs av att träna på ett hälsosamt och trivsamt sätt. Därför startade han bloggen Naturligasteg för att hålla koll på sina träningsresultat. Han driver även insamlingen Spring mot Cancer.

Hösten 2016 insjuknade Andreas i ändtarmscancer och förutsättningarna för träningen ändrades totalt. Resan med behandlingar, operation av tarmsystemet och rehabilitering blev både lång och tuff.

– Jag önskar att jag själv hade kunnat behandlas med immunförsvarsterapi istället för kirurgi, säger Andreas som hoppas att icke-destruktiv terapi kan bli standard så att färre tvingas leva med kroniska följdproblem.

Andreas är igång med löpningen men nu har den fått en ny dimension. För varje kilometer han springer skänker han några kronor till CancerRehabFonden. Insamlingen kallar han ”Spring mot Cancer” och nu hoppas han att fler vill vara med.

Alivia stöttar Spring mot Cancer

Alivia och initiativet Spring mot Cancer stöttar CancerRehabFonden som erbjuder rehabiliteringsprogram för fysisk och psykisk återhämtning efter cancerbehandlingen.

– Vi är övertygade om att det behövs god cancerrehabilitering för att patienter ska kunna komma tillbaka till ett bra liv. Genom att stötta Spring mot Cancer hoppas vi att fler kan ta sig ut i löparspåret efter sin behandling. Det är ett av våra bidrag i kampen mot cancer, säger Kent Andersson, VD på Alivia.

Läs mer om Spring mot Cancer och bidra i kampen mot cancer.