Nyheter

Nyheter och initiativ

Cancer är en folksjukdom som drabbar många människor på olika sätt. Det engagerar en mängd olika insatser och initiativ både i samhället och inom vården och forskningen.

Lär känna vår nya vårdsamordnare

Lär känna vår nya vårdsamordnare

Möt Susanna Malmström, vårdsamordnare hos oss på Alivia! Läs Susannas tankar om vad som är viktigast i bemötandet av en cancerpatient.

Känn igen symtom på bröstcancer

Känn igen symtom på bröstcancer

Årligen drabbas ca 8 000 kvinnor i Sverige av bröstcancer. Genom att känna igen symtom och delta i screening kan du minska risken att drabbas.

Förebygg cancer genom goda vanor

Förebygg cancer genom goda vanor

Ca 40% av alla cancersjukdomar skulle kunna förebyggas. Minska risken att drabbas – förebygg cancer genom goda vanor och en hälsosam livsstil.

Så skyddar du dig bäst mot hudcancer

Så skyddar du dig bäst mot hudcancer

Hudcancer är en av de vanligaste cancerformerna i Sverige. Här får du tips på hur du bäst skyddar din hud och vilka varningssignaler du ska ta på allvar.

Hur vanligt är barncancer egentligen?

Hur vanligt är barncancer egentligen?

Det finns egentligen inga skillnader på den cancer som drabbar vuxna och barn. Däremot finns tydliga skillnader i vilka cancerformer som barn drabbas av.

Ansök om en Second Opinion

Du som idag har en cancerdiagnos men inte har Alivia Cancervårdsförsäkring kan ansöka om en Second Opinion. Det innebär att du får en oberoende medicinsk bedömning av diagnos och behandlingsplan.

Anmäl skada

Om du har Alivia Cancervårdsförsäkring och har fått en cancerdiagnos så ska du alltid kontakta oss så snart som möjligt. Gå in på Mina Sidor och anmäl skada. Du kan även maila till skador@alivia.se eller kontakta oss på 08-517 138 00.